måndag 4 juni 2012

Saker som ger bokhyllan mindre feng shui.

Jag älskar böcker det vet ni. Och jag älskar bokomslag, det vet ni det med. Och med det snygga ryggar! Därför finns det en del saker som stör mig när det gäller min välsorterade och snygga bokhylla. 
Here it goes: 


Sagan om ringen-trilogin har som ni ser fin guldig nederkant. Men Bilbo och Ringens värld saknar denna detalj och det ser då i mina ögon illa ut hur jag än ställer dem i hyllan.


De första tre Harry Potter-böckerna på engelska gavs ut i storpocket...


Och de nästföljande fyra är inbundna med skyddsomslag. Ett störningsmoment i bokhyllan eftersom jag sorterar mina books efter inbundet/pocket. Alltså står de på olika ställen i hyllan.


Twilight-böckerna. Finn tre fel. Jo, den första är brun. BRUN! Det andra är att de tre första är utgivna av B. Wahlströms pocket - logga i nerderkant. Det tredje är att fjärde boken ät utgiven av Ponto Pocket - logga i överkant.


Becca Fitzpatricks Fallen ängel-böcker. För det första hade jag gärna sett att tredje bokens titel också skulle vara nåt med ängel. För det andra är författarens namn skrivet med rött på tredje boken. Inte så bra.


Elsas hemlighet. Åh det hade varit så snyggt med tre ryggar i samma stil. 
Men icke...


Böcker av Mark Billingham. De första sex bär den snygga Minotaurloggan i nederkant. Men sen tar Månpocket över och inte bara har en annan logga, den sista boken i min samling har också fått ett glansigt omslag mot de sju föregåendes matta dito.


Till sist ett bra exempel på snygga ryggar - E L James´ Fifty Shades-trilogi. Den här bilden är till Miriam - så här ser de engelska böckerna ut i ryggen, hoppas de behåller samma på de svenska utgåvorna!


Ni kan snart se fram emot nästa inlägg i feng shui-serien - snart i en bokblogg nära dig!9 kommentarer:

 1. Det här inlägget ger mig rysningar samtidigt som jag är ytterst fängslad. Skräckblandad förtjusning när den är som bäst! Ser fram emot nästa del. :)

  SvaraRadera
 2. Vad irriterande! Man förstår ju att det blir olika när de byter förlag men när det är samma som trycker en hel serie borde de hålla sig till samma stil!

  SvaraRadera
 3. Härligt/irriterande inlägg! Jag kan faktiskt inte förstå varför de som designar omslag/ryggar inte bryr sig mer om att serier ser snygga och enhetliga ut, även om det byts förlag borde det gå att vara lite flexibel. Hur svårt kan det vara? ;[

  SvaraRadera
 4. Spännande! Jag vill gärna att alla böcker i en serie ska se likadana ut, däremot gillar jag att ha en lite spretig bokhylla med böcker som är olika stora, ligger och står om vartannat, olika färger osv.

  SvaraRadera
 5. ÅH verkligen inlägg för mig! Precis sånna grejer stör jag mig också på, att det är olika förlag/alltså annan logga stör mig inte alls så länge de behåller samma mått och färg och typ. Men den där dumma klimatikonen och när det är annat typ av papper/mer glansigt som du skrev blir jag tokig på :P.

  Jag lider med andra ord med dig och tackar för den fina bilen på fifty shades böckerna och håller tummarna att de är lika stilenliga på svenska ^^

  SvaraRadera
 6. Hehe, jag stör mig på att pocketar inte är lika höga hela tiden! Fast det kanske är de engelska som är sticker upp? (Går och kollar)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag med. Oftast är det de engelska men en del svenska böcker kommer numer som storpocket.

   Radera
 7. Haha, jag känner igen mig! Jag blandar hej vilt med att köpa nytt och köpa från second hand. Det här restulterar i att samlingar med böcker som egentligen hänger ihop hamnar i bokhyllan i helt olika upplagor, varierande färger och format. Antar att jag får skylla mig själv, men lite irriterande är det :)

  SvaraRadera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...