lördag 9 juni 2012

Om gigantiska päron och pirater!

Jag har tillsammans med min femåring nu under en månads tid läst boken Den otroliga historien om det jättestora päronet! Boken är skriven av den danska författaren Jakob Martin Strid. Den handlar om en försvunnen borgmästare, ett fantastiskt stort päron, två vänner, en duo doktorer, en mystisk ö och ett gäng pirater. Det är en mycket bra historia tycker både stora och små efter läsningen. Femåringen sitter som klistrad och mamman tycker att det är en fantastiskt vacker bok med sitt stora format, härligt tjocka sidor, den snirkliga texten och de vackra bilderna. Speciellt de finurliga bilderna i genomskärning. Och bilderna tilltalar barnet också då det hela tiden finns massor med detaljer att kika på.

Jag kan verkligen rekommendera den här boken till barn och vuxna i åldern ca fem till ja så länge man har barnasinnet kvar!

Jag fick boken från Opal genom Booked!

1 kommentar:

  1. Den verkar så himla mysig, bara läst en massa uppdateringar om den genom Booked på Twitter men verkligen! :D

    SvaraRadera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...