torsdag 17 november 2011

Kort men fint men sorgligt.

Jag behövde nåt riktigt snabbläst för att boosta min läslust och valet föll på Björn Sortlands hundratjugo sidor korta Vad är så skört att det bryts när du säger dess namn?. En fin liten sorglig kärlekshistoria om Markus som träffar Ingrid på en fest. Man skulle nog kunna kalla det kärlek vid första ögonkastet - iallafall för hans del. De börjar träffas och det visar sig att hans känslor är besvarade även om det till en början inte är några heta, passionerade och brinnande känslor. Från hennes sida alltså. Jag upplever henne som ganska sval. Men det finns goda skäl till att hon håller dig på sin kant och inte släpper någon in på livet. Ingrid är sjuk. Dödssjuk faktiskt.

Det är som sagt en kort men intensiv kärlekshistoria och jag får lite Love Story-vibbar av den. Ni vet, just när allt är som bäst, jo då går allt käpprätt åt pipsvängen. Fruktansvärt orättvist egentligen. Jag tycker att den är fint skriven, luftig, läsvärd och mycket lätt att ta till sig. En liten fin helt enkelt.


Titel: Vad är så skört att det bryts när du säger dess namn?
Originaltitel: Kva tåler så lite at det knuser om du seier namnet på det?
Författare: Björn Sortland
Språk: Svenska
Originalspråk: Norska
Sidor: 120
Genre: Roman, Ungdomsroman
Utgivningsår: 2010
Förlag: Pocketförlaget
Format: Pocket
ISBN: 978-91-86369-07-1

1 kommentar:

  1. Åh, den är så fint! Något som är ungfefär lika fint är att det är Gunnar Ardelius som översatt den, han är rätt fantastisk också! Har du läst?

    SvaraRadera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...