söndag 4 september 2011

Vecka 36 av Sofie Sarenbrant

Det var ett tag sen jag läste en bok så tät och snabbläst som Vecka 36 av Sofie Sarenbrant. Det tog inte många timmars sträckläsning för att komma igenom den. Och det är lite synd för jag tycker att historien är så bra att jag hade velat att den skulle räcka längre. Men men. Ett bra läs var den!

Den handlar om två familjer som tar vara på sommarens sista dagar på sin semester i Brantevik, Skåne. Det är Johanna och Agnes, bästa vänner och båda höggravida, Johannas man Eric och Agnes man Tobbe och deras dotter Nicole. Efter en kväll på restaurang som slutade med ett tråkigt gräl mellan Agnes och Tobbe försvinner Agnes spårlöst. Tobbe skrivs högst upp på listan av misstänkta och letandet efter Agnes fortlöper. Fram tills den dag då en en död kvinna hittas på stranden. 

Boken är som sagt tät, välskriven och manar till sträckläsning. Jag gillar hur Sarenbrant bygger upp stämningen och får läsaren att tro det som egentligen inte är rätt. Det jag mest gillar med den är att det finns en uppföljare som utspelar sig sexton år senare. I stället för dig. DEN vill jag läsa nu.

(Jag hade kunnat skriva mycket mer men jag vill inte spoila för er. Läs den istället!)


Titel: Vecka 36
Författare: Sofie Sarenbrant
Språk: Svenska
Sidor: 313
Genre: Deckare, Spänning
Utgivningsår: 2011
Förlag: Ponto Pocket
Format: Pocket
ISBN: 978-91-86587-53-6

1 kommentar:

  1. Ja, jag vill ju så gärna läsa den. Nu. Men det är ju så många andra böcker också...

    SvaraRadera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...