tisdag 16 augusti 2011

What´s up with alla trilogier, people?

Jeez, varje gång jag hittar en ny bra bok att läsa så kommer det i slutändan alltid fram att det kommer att komma ut två till. Nu är det väl så att jag inte har nåt emot trilogier per se, men det går ju inflation i dem... Eller vad tycker ni? Vad kan det vara som gör att fler och fler författare skriver trilogier? Handlar det om att man vill kunna utveckla sina karaktärer? Har man så mycket att berätta att det helt enkelt inte räcker med en bok? Är det ett magiskt tal - inte för få, inte för många utan alldeles-lagom-trean? Eller handlar det om pengar? Det är främst YA som drabbats av trilogihysterin tycker jag. Under det senaste halvåret har jag läst/påbörjat följande trilogier: Hungerspelen/Fatta eld/Revolt, Den 4e parallellen-Lasarusfenomenet + 2 än outgivna, Elsas mode/Elsas värld + 1 än outgiven, Sommaren jag blev vacker/Ingen sommar utan dig + 1 än outgiven, Den tredje systern-trilogin, Frost/Feber + 1 än outgiven, Fallen Ängel/Förlorad Ängel + 1 än outgiven, Högre än alla himlar + 2 än outgivna och jag tror att I am number four kommer att bli tre böcker totalt också...

Sen har jag på min att läsa lista Lauren Kates trilogi, Carrie Ryans trilogi (jag tror att det är det), The Passage har jag också för mig är del 1 i en trilogi och The Strain-trilogin. Har jag glömt nån? Kommer ni på fler?

3 kommentarer:

 1. Jag håller helt klart med dig! Det är störigt att inte bara kunna hitta en bra bok utan att veta att man "måste" läsa de andra också. Lite som med deckare: varför måste det hela tiden bli fler delar? Kan man inte bara få lära känna utredarna en gång? Man blir lite trött.

  SvaraRadera
 2. Just därför man inte orkar hänga med i deckare och vissa fantasy-serier just för att man känner tvånget att fortsätta. Men varför just tre? mjölka så mycket det går? The Passage är ju stor så det räcker helt på egen hand, hade kunnat vara tre böcker!

  SvaraRadera
 3. Många zombieförfattare är också förtjusta i trilogier. Vissa gånger känns det lite hopplöst.

  Att The Passage är del etti en planerad trilogi är helt enkelt... löjeväckande.

  SvaraRadera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...