onsdag 6 juli 2011

Han är inte bara snygg - han skriver bra också!Beställde ju Novellixer från Adlibris och nu kom de hem i brevlådan. De är mycket små i storlek och i alldeles lagom längd - perfekta att ha i väskan. Novellixerna kommer ut fyra gånger om året om fyra stycken och den här laddningen var alltså den första. Jag drar dem en och en lite snabbt:

Jens Liljestrand - Sandhamn
Avdankat tennisess försöker revidera sig - men kanske på fel sätt. En berättelse om hur man kan förlora sig själv när man inte längre är det man förr levde och andades. Och att ta sig upp igen...

Unni Drougge - Kärlek ända in i döden
Om att möta en gammal kärlek för att få svar på obesvarade frågor som varför...
En twist i slutet när man läst fotnoten vilket gör mig förundrad över hur bergfast vissa stereotyper etsats fast i våra sinnen. Det inkluderar även mig själv...

Jonas Karlsson - Spår i snön
Det här är killen som inte bara är snygg, utan som skriver bra också. Väldigt bra. Karlssons novell är den jag gillar bäst. Vi får följa en man och hans hund på en promenad i ett vinterland. Under tiden de går följer de fotspår och då får vi också ta del av den historia han berättar. Jag är väldigt förtjust i att lära känna personer och deras berättelser genom återblickar. Mycket bra. Måste definitivt kolla in honom hans två novellsamlingar...

Maria Sveland - Doggy monday
Om när man fått nog. Och hur det till slut rinner över. Bra. Lite motbjudande måste jag nog erkänna att jag tycker beteendet är. Men den är bra.

Novellixer är ett mycket bra påfund och jag kommer definitivt att fortsätta läsa dem. Jag tänker att de är bra att använda i undervisningen då jag tycker att det ibland är svårt att hitta bra noveller som passar på gymnasienivå - de hade varit perfekta att ha i klassuppsättningar.

Det finns tyvärr ett moln på den i övrigt superblåa himlen. De fyra små böckerna är slarvigt limmade och beskurna. Vissa sidor får man dra isär då limmet läckt ut mellan sidorna. De är också olika stora vilket stör mig. Jag hoppas att jag fått måndagsexemplar och att det ser bättre ut nästa gång. För även om det är enkla bindningar så ska det väl vara snyggt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...