måndag 25 april 2011

Läsrapport Teneriffa 2011

 

Har egentligen tusen andra saker att ta hand om efter en veckas semester på Teneriffa men jag har en sjukt bra läsrapport att avlägga så jag kunde inte hålla mig ifrån datorn...
Läsplaneringen för semestern har varit lite problemtisk. Först hade jag bestämt mig för fem "gamla" pocketböcker dvs ej nyköpta för semestern (för jag borde verkligen ha köpstopp nu). Sen damp det ner två finfina paket från B.Wahlströms och Gilla böcker och då var jag ju tvungen att ta med tre av de fyra nya plus tre av de andra pocketböckerna. Sen läste jag viktreglerna för ej nämnda charterbolag och tänkte nervöst på baggagevikten och att jag nog inte kommer hinna läsa så mycket med två ungar med på semestern. Så jag tog bort tre och det slutade med Sara Ohlssons Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag, Kjetil Johnsens Den 4e parallellen och Kat Falls Mörkt liv. Jag hade dock en baktanke och den var: Det finns ju böcker på Landvetter också...
Jorå, det fanns det ju. Jag köpte (för dyyyra pengar, man är ju så van vid webshopspris) Mini-Shopaholic av Sophie Kinsella och Darling River av Sara Stridsberg.
De fem medhavda böckerna tog ju slut på bara ett par dagar. Som tur var så hade gästerna på mitt hotell mycket bra lässmak och jag gjorde tre fina fynd i den där bokhyllan i foajén där folk lämnar utlästa böcker som de inte vill ta med hem (hur man nu har hjärta att lämna ifrån sig sina böcker - det kan jag inte förstå?!) Där hittade jag Moa Herngrens Jag ska bara fixa en grej i köket, Room av Emma Donoghue och Bumerang av Tatiana de Rosnay (som jag bara precis hann börja läsa på vägen hem). Och ja, ni har fattat det rätt - jag lämnar inte kvar böcker efter mig. Inte heller de jag "lånat" ur hotellbokhyllan...
Så semesterläsrapporten landade på sju lästa och en påbörjad varav alla utom en var riktigt riktigt bra. Recensioner kommer!


 
 

2 kommentarer:

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...