lördag 5 mars 2011

Day 21 – Favorite book from your childhood

En bok som jag lånade om och om igen på bibblan när jag var i nio-tioårsåldern var Pappa Pellerins dotter av Maria Gripe. Jag var helt fascinerad av Loella som bodde själv i den där stugan med sina tvillingbröder. Tänk vilket liv va. Jag såg nog bara den naivt romantiska sidan av berättelsen om den föräldralösa flickan som aldrig träffat sin pappa.

En annan bok som min mormor alltid läste för mig och min syster när vi var på landet var Jag är en varulvsunge av Gunnel Linde. Och nu slog det mig att det kanske är därifrån mitt intresse för vampyr/varulvslitteratur föddes? Och det tackar jag mormor Birgitta för! Den handlar om Ulf som blir biten i benet när han pallar äpplen. När det blir fullmåne förvandlas han till varulv och börjar smita ut om nätterna. Om det någon gång är aktuellt med en omläsning så måste det bli denna. Snart.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...