onsdag 23 februari 2011

Sommaren jag blev vacker av Jenny Han

Sommaren jag blev vacker är Jenny Hans första bok av tre om Isabel och hennes sommarlov tillsammans med sin mamman och bror och mammans bästa vän och hennes söner, Conrad och Jeremiah. De spenderar varje sommar tillsammans i strandhuset och har gjort så sedan, ja så länge Isabel kan komma ihåg. Men den här sommaren kommer bli annorlunda det märker Isabel snabbt. Hon bär inte längre glasögon och de båda bröderna verkar lägga märke till henne på ett alldeles nytt och speciellt sätt, fast de känt varandra sedan de var små. Det blir en sommar fullproppad med kärlek och vänskap men också sorg och ilska.

Jag var fast efter bara några sidor. Den är lättläst utan att vara enkel och man dras in i triangeldramat som uppstår. Jag känner igen mig i många av Isabels känslor och sitter ofta med ett leende på läpparna medan jag läser. Bokens nutid blandas upp med återblickar från tidigare somrar som ger ett djup till berättelsen, men jag läser hellre om nutiden för jag vill bara veta vad som händer och kan inte sluta läsa. Jag har haft många jag kan inte sluta läsa-läs på sistone och det är nästan så att jag väntar på en smärre besvikelse. Men det är absolut inte Sommaren jag blev vacker. Nu väntar jag bara på tvåan...


Titel: Sommaren jag blev vacker
Originaltitel: The summer I turned pretty
Författare: Jenny Han
Språk: Svenska
Originalspråk: Engelska
Sidor: 249
Genre: Ungdomsroman
Utgivningsår: 2010
Förlag: B. Wahlströms
Format: Inbunden
ISBN: 978-9132-15795-0

1 kommentar:

  1. Göteborg är en trevlig stad tycker jag. Man kan verkligen ha trevligt i Göteborg. Det är en stad man alltid känner sig välkommen i. Det finns mycket kul att göra också. Vi gjorde massor av kul saker där.
    Älskar den här bloggen, hålla upp den stora arbete önskar er all lycka

    SvaraRadera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...