torsdag 27 januari 2011

[elsas värld av Sofi Fahrman]

Andra delen i Sofi Fahrmans trilogi om Elsa lämnar mig i ungefär samma mode som ettan. Fast ändå inte. Även om jag verkligen gillar genren så gör inte den här chic-liten det för mig. Det börjar bra. Lagom av allt liksom. Men sen tycker jag att kapitlen blir fragmentariska delar av Elsas liv, det finns liksom inget som egentligen för historien framåt. Hon gör gång på gång bort sig på ett oändligt antal sätt, men i bok nummer två känns det inte lika charmigt och naivt som i ettan.

Men visst - jag läser det och inte ogillar jag. Den är bara inte lika bra som Elsas mode. Jag hoppas att trean får ett ordentligt uppsving och toppar första (och andra) delen. För jag kommer definitivt läsa sista delen - jag vill ju veta hur det går, vad som händer. Jämför man med bokserier som t.ex Shopaholic eller Queen of Babble så tycker jag att böckerna om Elsa har en bit kvar. Men som sagt - jag läser och jag gillar... Men ändå inte...

Titel: Elsas värld
Författare: Sofi Fahrman
Sidor: 406
Genre: Roman, Chick-lit
Utgivningsår: 2010
Förlag: Norstedts
Format: Inbunden
ISBN: 978-91-1-303247-4

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...