fredag 14 januari 2011

[boklån vs bokköp]

Jag älskar att läsa. Jag älskar böcker. Jag älskar att shoppa.

Ingen. Bra. Kombination.

Jag har avlagt ett tyst löfte till mig själv att inte handla kläder på ett tag. Det kanske borde utökas till böcker också. För jag har en smärre obsession av att äga böckerna jag läser. Staplarna av oläst material växer hejdlöst och jag klickar hem på nätet, botaniserar i bokhandeln och fyndar på Tradera.

Måste sluta.

Därför gjorde jag ett webbesök på biblioteket hemsida och reserverade några böcker, som jag annars med all säkerhet hade köpt. Nu eller senare. Bra gjort av mig!

Hur gör ni med bokköp/boklån? Vilket föredrar ni? Sätter ni regler för er själva av typen "en in, en ut" eller "läs en befintlig, läs en ny" osv.?


3 kommentarer:

 1. Köper, alldeles för mycket. Lånar ibland men tycks aldrig hinna läsa ut dem innan de ska lämnas tillbaka.

  SvaraRadera
 2. Försöker låna på bibblan men har svårt att motstå tre pocket för 99kr och dylikt. Trött blir jag ju oxå när det blir förseningar eller som Lilla Stjärna: jag är 9:e på plats! Beställde Fatta eld från CDON iaf fast jag inte skulle. Lyckades kombinera med födelsedagspresent, då slapp jag ju frakten :)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Marie: Man kan ju alltid intala sig att man kan läsa om de man äger... Eller hur.. ha ha ha!

  Petronella: Ja förseningar är så surt. Jag såg att många ev de jag ville reservera var försenade plus kö - så jag väntar med dem så länge...

  SvaraRadera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...