onsdag 8 december 2010

[freak: boken om Freddie Wadling av Robert Lagerström]

Vi har en bokklubb på jobbet där vi träffas ungefär varannan månad och pratar böcker. Den här gången var det dags att avhandla Freak: boken om Freddie Wadling av Robert Lagerström.

Vi var alla rörande överrens om att boken var intressant om än ganska svårläst på vissa sätt. Författaren öser hur sig händelser, namedroppar åt höger och vänster och kommenterar i en salig röra vilket innebar huvudvärk de första tre, fyra kapitlen. Men sen vande man sig vid det. Jag som inte har koll på sextio- och sjuttiotalets punkscen hade svårt att placera alla dessa namn, band, låttitlar och händelser men för en riktigt intresserad och insatt är boken en guldgruva.

Ändå var det intressant att ta del av personen Freddie Wadling. En person som beskrivs som genialisk men socialt inkompetent, musikalisk men som inte gillar att stå på scen så värst mycket. Vi diskuterade problematiken kirng biografier/självbiografier och kom snabbt fram till att boken hade sett helt annorlunda ut om Freddie själv hade skrivit den. Nu får vi ta del av författarens beskrivningar och Freddies tankar genom intervjuer. Författaren är noga med att poängtera och lägga fram "korrekta" fakta upptill Freddies eller andra medverkandes historier. Ett exempel är när Freddie läggs in på sjukhus i sex månader enligt honom själv men faktum är att det bara handlade om två veckor.

Boken var okej. Intressant att läsa om levnadsöden, visst, men inte mitt bästa läsminne precis.

Titel: Freak: boken om Freddie Wadling - uppdaterad pocketutgåva
Författare: Robert Lagerström
Språk: Svenska
Sidor: 364
Genre: Biografi
Utgivningsår: 2010
Förlag: Reverb
Format: Pocket
ISBN: 978-91-85697-29-8

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...