måndag 28 januari 2013

Månadens förlag: Recension av Trasig soppa

Innanför det här underbart glada omslaget döljer sig en sorglig berättelse om familj, kärlek och väl dolda hemligheter. Men den är samtidigt lycklig. Tårarna rinner och Valentine gör som hon brukar: väver ihop flera olika lager av människor, upplevelser och känslor till en historia som berör. Jag dras med i det som händer Rowan, Stroma och Bee. Jag saknar också Jack. Jag blir arg på mamman och pappan. Och jag blir lite kär i Harper. 

Jag vill bara att fingrarna ska flyga över tangentbordet och berätta allt för er. Men det kan jag inte. För jag vill att ni ska känna allt som jag kände när jag läste den. Känslor som kastar läsaren mellan himmel och helvete, sorg och glädje, lycka och ilska. Jag vill inte förstöra det för er. Så vi gör så här. Jag säger åt er att läsa den och så gör ni det. Okej? Okej.

Titel: Trasig soppa
Originaltitel: Broken soup
Författare: Jenny Valentine
Språk: Svenska
Originalspråk: Engelska
Sidor: 252
Genre: Roman, Ungdom
Utgivningsår: 2011
Förlag: Atrium (recex)
Format: Inbunden
ISBN: 978-91-86095-17-8

1 kommentar:

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...