måndag 3 september 2012

Incubus av Carol Goodman

Ibland händer det att det tar eeeevigheeeeter att läsa en bok. Vilket är frustrerande, indeed. Något som är ännu mer frustrerande är att boken är riktigt, riktigt bra. Som i just detta fallet med Incubus av Carol Goodman. Den handlar om författaren Callie som flyttar till Fairwick för att börja arbeta som lärare på college där. Hon ser sig om efter någonstans att bo men hon behöver inte leta länge. Hon hittar Honeysuckle House och köper det nästan genast. Fast det är nog snarare så att huset hittar henne. Så snart hon flyttar in börjar hon drömma erotiska drömmar som liknar de som Dhalia LaMotte - en av husets tidigare ägare - skriver om i sina dagböcker. Det visar sig snart att det finns en hel del som inte är helt vanligt i Fairwick.

Det är den första Goodman jag läser och vad jag har förstått så skiljer den sig mycket från hennes övriga böcker. Jag vet inte varför den var så segläst, kanske bara fel tidpunkt helt enkelt. Men den var skitbra. Ni vet sådär så att man liksom känner i kroppen hur det pirrar som när Callie ser huset för första  gången. Eller när hon känner doften av honeysuckle (kaprifol). Eller när hon drömmer erotiska drömmer om sin incubi, för all del. Det kommer en uppföljare i höst och den ska jag definitivt läsa. Och hoppas på bättre omständigheter då.


Och varje morgon på väg till jobbet möts jag av honeysuckle - precis som i boken!
Titel: Incubus
Författare: Carol Goodman
Språk: Engelska
Sidor: 473
Genre: Roman
Utgivningsår: 2011
Förlag: Ebury press
Format: Storpocket
ISBN: 978-0-09-194018-86 kommentarer:

  1. Nej, men vad roligt! Den här skrev ju jag om också, i förrgår! Jag läste den i början av sommaren och edn tog ett tag för mig också. Dock haft lite uppehåll på bloggfronten så skrev om den först nu. Jag gillar också skarpt, förstås, men gillar nästan hennes andra böcker ÄNNU mer. Fast nu ser jag mest fram emot nästa del i serien.. The Water Witch!

    SvaraRadera
  2. Tror att det är dags att jag tar mig till bokaffären och köper Incubus, spännande! Tack för tipset =)

    SvaraRadera
  3. Jag har läst alla andra av Goodman och gillar dem verkligen. Köpte den här i våras men sen började jag tveka så den ligger där i högen...

    SvaraRadera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...