onsdag 10 augusti 2011

Tre på tre - utmaning!

Jag snor Hundöras tidigare utmaning och modifierar den för nu känns det som att det är dags för en utmaning! Vi kallar den helt enkelt för 

TRE PÅ TRE

Det hela är mycket enkelt. Du kan välja att läsa en trilogi, tre böcker av samma författare, tre böcker i samma genre, de tre första i en serie, tre böcker från samma land, tre som börjar på samma bokstav - you name it! Och de tre du väljer ska du slutföra inom tre månader.

Vi drar igång första september och avslutar sista november. Det innebär att ni har några veckor på er att bestämma er för vilka tre ni ska utmana er med! När ni bestämt er - lämna en kommentar, länka till din blogg (om du har nån) och berätta vad du tänker läsa så sammanställer jag en lista. Och som en extra treat så kommer det lottas ut en, självklart bokrelaterad, vinst bland de som fullföljer utmaningen!

Själv klurar jag på en trilogi, eller de tre första i en serie. Men det vore kul att läsa tre på samma bokstav... Jag klurar lite.

Så kom igen och häng med du också!


14 kommentarer:

 1. Jag är på. Ska klura ut med vad nu.

  /Emm.

  SvaraRadera
 2. Absolutly med, måste klura lite jag med! Kram

  SvaraRadera
 3. Vad roligt tjejer! Ja, jag har inte heller bestämt mig än...

  SvaraRadera
 4. Det är för mig en gåta hur jag ska kunna motstå den här utmaningen!

  Jag tänker.......

  SvaraRadera
 5. Rolig utmaning, jag ska klura lite...

  SvaraRadera
 6. Har inte bestämt mig, men kanske är jag på. I så fall ligger nog serien av Karin Alfredsson eller Ann Cleeves bra till...

  SvaraRadera
 7. Roligt att du drar igång utmaningen! Har tänkt själv att göra det, men har fullt upp med flytten till Umeå :) Ska försöka vara med i utmaningen.

  SvaraRadera
 8. Jag har tre olästa hyllvärmare av Hjalmar Bergman. Ett osökt tillfälle att klämma dem i din utmaning.

  SvaraRadera
 9. Nu har jag klurat klart. Jag ska läsa Vita nätter, Rött stoft och Blå gryning av Ann Cleeves i utmaningen.

  /Emm.

  P.S Av någon anledningen kommer inte länken till min blogg med. Så jag skriver adressen här, http://pock1.wordpress.com

  SvaraRadera
 10. Vilken rolig idé! Har funderat under dagen och nu bestämt mig för att läsa tre böcker på bokstaven E som jag har stående i bokhyllan och som jag velat läsa ett tag. Tyvärr har andra böcker kommit emellan men nu är det alltså dags. Böckerna är också alla tre riktiga tjejböcker som det känns som att jag läst väldigt lite av den senaste tiden!

  Elsas värld - Sofi Fahrman
  En shopaholic i väntans tider - Sophie Kinsella
  Egoboost! Blondinbellas överlevnadsguide för unga tjejer - Isabella Löwengrip

  Ska bli spännande det här! :) Vore kul om du kunde göra en liten sammanställning sen på vad folk ska läsa och vilket tema de valt (samma författare, samma bokstav, samma land eller något annat). Då kan man få en del tips också! :)

  SvaraRadera
 11. Vad roligt att så många är med!

  Maria: det kommer från och med imorgon att finnas en lista under fliken [TRE PÅ TRE].

  SvaraRadera
 12. Jag är på och jag ska läsa de tre första böckerna om Greger Thulin av Ramona Fransson:
  Dyrbar kärlek
  Iskall hämnd
  Mord i Skärhamn

  http://bokslut.blogspot.com/2011/08/ah-vad-fanken.html

  SvaraRadera
 13. Jag hade faktiskt tänkt läsa en trilogi ändå här i september-oktober så nu när jag hittar din utmaning är det självklart så att jag ska vara med. Det kommer att bli trilogin Släkten som är skriva av hittills tre olika författare. Som jag förstått det kommer det att bli fler än tre men det är bara tre hittills som är utgivna och den tredje kommer på pocket lagom till oktober när jag läst de första två.
  Det blir alltså:
  Blandat blod av Katarina Mazetti
  Sigrids hemlighet av Karin Wahlberg
  Tempelbranden av Catarina Ingelman-Sundberg

  SvaraRadera
 14. Jag vill vara med. Tänker läsa Härskarringen-trilogin. (Alltså Sagan om Ringen)

  SvaraRadera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...