lördag 18 juni 2011

Sommarläsning 2011


Nu är sommarläsningen kirrad. Så här på första dagen av mitt sju veckor långa sommarlov har jag plockat ihop en att-läsa-hög för sommaren 2011. Det blev en salig blandning av genrer och författare. Några helt nya och några hyllvärmare. Nerifrån och upp:
 • Mitt Gotlandsfynd, Spill av Sigrid Combüchen.
 • Malin Sävstams När livet stannar. En av de tio hyllvärmarna som ska läsas i år.
 • Terry Pratchett - The Light Fantastic. Jag läste ut den första boken i serien för åtta år sedan då den fanns med på litteraturlistan när jag läste de första 20 poängen engelska på Lärarutbildningen. Jag gillade The Color of Magic mycket, även om det tog fantastiskt lång tid att läsa den. Även denna en av Hyllvärmarna 2011.
 • Om jag stannar och När jag lät dig gå av Gayle Forman.
 • Här ligger jag och blöder av Jenny Jägerfeld.
 • Janet Fitch's Paint it Black - ett av mina två bokreafynd i år.
 • Alan Bennetts Drottningen vänder blad som jag ska recensera för Breakfast Book Club.
 • The Passage av Justin Cronin. Jag kunde inte lämna Hstd Bokhandel utan att köpa den igår. Den ser jag mycket fram emot.
 • Det andra nyinköpet igår blev David Nicholls På vinst och förlust...
 • ...och det tredje blev Louise Boije af Gennäs Högre än alla himlar. Jag slukade alla hennes böcker i sena tonåren och jag är nyfiken på hennes senaste även om inte kritiken varit överväldigande bra.
 • Fortfarande Alice av Lisa Genova. Också det här en bok jag varit sugen på länge.
 • Första boken i True Blood serien har stått länge i bokhyllan - redan innan de släpptes på svenska. Och även om jag sett alla tre säsonger av serien på tv så ska jag njuta av Sookie, Eric och de andra i bokform. Dead Until Dark av Charlaine Harris.
 • Kate Mortons Den glömda trädgården.
 • Osynlig av Paul Auster. Sommarens bokcirkelbok men det släpps i pocket först i juli och jag har således inte beställt den än.
Bonusläsning:
Två bibliotekslån som jag kom hem med tidigare i veckan: Kapitulera omedelbart eller dö av Sanne Näsling och Cornelia Funkes Reckless. Inga måsten men jag har ju dem hemma så jag kan ju likväl lägga till dem också.

Det blir 17 st med bonusarna. Fixar jag det på sju veckor? Åjo, det ska jag nog kunna!

Vad ska ni läsa i sommar?

1 kommentar:

 1. Lite avundsjuk på dig som har The Passage kvar att läsa...kram

  SvaraRadera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...