söndag 19 december 2010

[när vi ändå pratar utmaningar...]

Jag har de senaste åren inte läst sådär fasligt många böcker. Inte i jämförelse med vissa andra. Men ändå fler än många. Nu när tjejerna är något äldre och man faktiskt kan få en stund på soffan med en god bok så har jag gett mig själv en utmaning. Den går helt enkelt ut på att läsa två böcker i månaden under 2011. Med enkel matematik tjugofyra böcker minst. Tanken blir lite svindlade - det är nio böcker mer än hittills i år. Hur ska jag hinna det? Jo, titta på tv mindre. Vi har insett att vi slötittar på tv allt som oftast och att det är rätt få program som vi verkligen vill se. Som till exempel True Blood, Grey´s Anatomy och House. Så mitt motto för 2011 blir "mer böcker mindre dumburk"!

Vad har du för litterära utmaningar för 2011?

3 kommentarer:

 1. Det låter som en bra utmaning! Själv har jag hängt på Bokmärkts trilogiutmaning, jag läser Philip Pullmans trilogi His Dark Materials.

  SvaraRadera
 2. Jag har bestämt mig för att läsa mer böcker på engelska. Det är sorligt att en engelsklärare (läs mig) nästan bara läser svenska böcker.

  SvaraRadera
 3. Emma: Va kul att du också är med, då "ses" vi mycket i vår!

  Fröken S: Jag är ju lärare i engelska och svenska och läser nog ungefär lika mycket på respektive språk... något mer på engelska kanske. Har laddat ner ett gäng noveller på engelska för att lätt hålla ångan uppe!

  SvaraRadera

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...