söndag 31 mars 2013

Månadens förlag: Vi Gillar Barnböcker!

Gilla Böcker ger inte bara ut böcker för ungdomar och vuxna utan även superfina pekböcker för barn. Jag har läst fyra av dem med mina barn och jag tänkte berätta lite om dem här.



Bananbok av Alice Eklund

På varje sida ser vi en ny bild av en banan, fast i olika varianter. Bananmos, skalad banan, grön banan osv.  Min treåring är nog lite för gammal för boken men när vi läste den hamnade vi i fina samtal om allt som hon kom att tänka på när hon såg bilderna. Ett något yngre barn som ännu inte har ett fullt utvecklat språk kan svara på frågor som "Vem ska äta bananen?" osv. En härligt gul bok som ger fina samtal.



Känslornas pekbok av Hanna Albrektson
En underbar bok om känslospektrats alla tillstånd. En fantastisk källa till diskussion med barnet hur man känner sig i olika situationer. Kanske också bra att ta till om barnet har svårt att tala om känslor.







Frukt och djur/Kläder och fordon av John Nordqvist & Johan Toorell
Är det en fisk? Eller ett äpple? Eller en traktor? Eller en sko?
De här böckerna har verkligen gett oss många fina stunder. Första gången vi läste dem gick det fint. Lilltjejen svarade utan att tveka på varje bild - en fisk, en traktor osv. Men nästa gång vi läste blev hon lite fundersam. Är det verkligen en fisk... det ser ju ut som ett äpple... Ja, ni fattar. Jätteroliga att läsa tillsammans med barnen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...