söndag 26 augusti 2012

Hitta Violet Park av Jenny Valentine

Jenny Valentine är en ny bekantskap för mig. Atrium förlag var så snälla och skickade en hel hög med Valentine-böcker och jag högg direkt in på Hitta Violet Park. Det är en tunnis men med ett enormt innehåll. Boken handlar om Lucas som träffar Violet Park på en taxifirma i Camden tidigt en morgon. Hon är pianist och alldeles för gammal för Lucas. Hon är också död. Que? tänker ni nog nu. Ungefär så tänkte jag också. Men se, det är inte så konstigt som det låter. Violet Park är död och hon är i kremerat tillstånd placerad i en urna på en hylla hos taxifirman. Någon har glömt henne i en taxibil och ingen har efterlyst henne. Så där står hon. Lucas känner genast ett speciellt band till Violet och bestämmer sig för att ta reda på vem hon var och varför ingen kommer och hämtar henne. Det gör att Lucas river upp gamla sår, får reda på hemligheter om sin försvunna far och träffar en underbar flicka.

Att bygga en ungdomsbok på en död gammal kvinna, en försvunnen far och en sextonårig ung man och få det att funka kan inte vara det lättaste. Men jesus så imponerad jag är. Det är ju genialt. Under tiden Lucas får reda på mer och mer om Violet, desto mer klarnar pappans försvinnande och han hittar sig själv. Valentine bygger upp det som jag skulle vilja kalla den "egentliga" historien med hjälp av den om Violet Park. Språk och stil är lättillgänglig och jag läser snabbt ut den. Vilket är lite synd för jag vill gärna att den ska fortsätta efter att den är slut. 

Jenny Valentine är en ny bekantskap för mig. Och vi kommer att bli mycket goda vänner. Det är jag helt övertygad om.


Titel: Hitta Violet Park
Originaltitel: Finding Violet Park
Författare: Jenny Valentine
Språk: Svenska
Originalspråk: Engelska
Sidor: 204
Genre: Roman, Ungdomsroman, YA
Utgivningsår: 2011
Förlag: Atrium förlag
Format: Pocket
ISBN: 978-91-86095-21-5

2 kommentarer:

en favorit

Eleanor & Park av Rainbow Rowell

Jag var helt säker på att jag hade skrivit om Eleanor & Park av Rainbow Rowell. Bombsäker! Men när jag häromdagen skulle hitta länken ...